SEGONA REGATA LLIGA HIVERN 
jueves 28 enero de 2016 - Notícias del Club - Publicado por Oficina
El passat dissabte dia 23 va tenir lloc la segona regata de la lliga d’hivern del Club Nàutic Colònia de Sant Pere. Aquesta va coincidir amb la celebració de Sant Antoni del nostre poble i com ja comença a ser tradició fins a 5 embarcacions de Pollença assistiren a la regata i als posteriors foguerons.
El dia es va presentar boirós a tota l’illa, la manca de vent feia desesperar als joves de l’escola de vela que no feien més que cercar alguna ratxa dins les nostres aigües, tot i que no tenien massa sort. Tot i així el comitè de regates no va dubtar en enviar la flota a l’aigua amb intenció de realitzar un barlovent-sotavent consistent en 3 voltes. D’aquesta manera a les 15:11:00 es va donar la sortida, però la alegria va durar poc, ja que el vent va tornar a baixar i no fou fins el cap d’una hora que la primera embarcació arribà a la primera marca. Tot i així les diferents tripulacions s’esforçaren i poc a poc anaren arribant a la segona boia, on el comitè d’arribades Xesc Palou va decidir acurçar la regata ja que el vent havia canviat de direcció i tornava anar en declivi.
Un cop arribats, així va quedar la classificació:
R.I.3:
1er Lampo Rosso de Jofre/Cantó
2on Lolita de Carlos Serra
3er Aia de Miquel Oliver
R.I.4:
1er Tacuma de Toni Llinàs
2on Physical de Maria del Mar López
3er Jintonique de Marga Villalonga

Pel que fa a l’escola de vela seguim patint la falta de vent que ja fa uns mesos afecta a tota l’illa. Tot i així la nostra flota segueix navegant cada cap de setmana. Si voleu navegar ja sigui en vela lleugera o en creuer, no ho dubteu, contacteu amb el Club Nàutic Colònia de Sant Pere!
ver toda la entrada ( 1059 visitas )
PRIMERA REGATA LLIGA HIVERN 
lunes 11 enero de 2016 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina
Dissabte dia 9 de Gener va tenir lloc la primer regata de la lliga d'hivern 2016 de creuers RI. La previsió meteorològica es va complir amb vents de component sur que es caracteritzaven per grans canvis d'intensitat que oscil·laven entre 17 i 20 knots i amb ratxes de fins a 23 knots. Fet que va dificultar la tasca del comité de regates alhora de muntar el camp.
Aquesta regata va tenir com a convidats especials els alumnes de l'escola de vela del club que participaren en el muntatge del camp de regates i en el procediment de la sortida.
La sortida és desenvolupar sense complicacions i les embarcacions es dirigien cap a la boia de desmarc situada a la boia de desmarc situada a mitja milla de la sortida des de on les embarcacions posaven rumb a la boia de Son Serra. La primera embarcació en arribar el desmarc fou l'AIA de Miquel Oliver que tot i sortir amurat a babor i passar la flota per sotavent aconseguir fer-se amb la primera posició seguit de ben aprop de Lampo Rosso, Lolita i Lir. La regata va destacar per les dificultats tècniques degudes al fort vent que dugueren al limit totes les tripulacions.
En la classe 2 el Tacuma domina de principi a fi demostrant que la seva petita eslora per l'experimentada tripulació de Toni Llinàs. Tot i aixi va estar ben seguit en tot moment pel Physical, ALI i SES Xesques que no deixaven que no el deixaven escapar.
Així queda la classificació:
RI Clase 1
1.-Lampo Roso, Juan Jofre
2.-Lolita, Carlos Serra
3.-AIA, Miquel Oliver
4.-LIR, Miquel Rius
RI Clase 3
1.-Tacuma, Toni Linàs
2.-Physical, Maria del Mar Lopez
3.-ALI, Antonio Amer Rubi
4.-SES Xesques, Xesca Fiol/Sastre

Pel que fa l'escola de vela hem comença l'any amb molt de vent i il·lusió. L'equip d'optimist està pujant a bon ritme i el de 420 no l'hi te res a envejar. Volem recordar a tots que comença un nou trimestre i que tothom està convidat a participar amb uns preus molt econòmics per a més informació podeu dirigir a les oficines del club.
ver toda la entrada ( 939 visitas )
Lliga Hivern 2016 
sábado 26 diciembre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina

Full d'inscripció

ver toda la entrada ( 716 visitas )
Llicencia Federativa 2016 
viernes 25 diciembre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina
Tots els regatistes interessats en treure la nova llicencia federativa (2016), han d’avisar a l’oficina del Club Nàutic (971589118).

Gràcies

ver toda la entrada ( 692 visitas )
CRÒNICA LLIGA TARDOR (28 de novembre) 
lunes 30 noviembre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina
El passat dissabte dia 28 de novembre va tenir lloc la segona regata de lliga de creuers al C.N. Colònia de Sant Pere. Com a la prova anterior, el dia es presentava amb poc vent i pareixia que no podríem practicar la competició; Tot i això, finalment es va establir un vent lleuger de gregal d’uns 8 nusos d’intensitat que va anar augmentant al llarg del capvespre. Malgrat tot i en previsió de no acabar de nit, el comitè de regates va decidir fer una prova curta que totes les embarcacions poguessin acabar a temps.
D’aquesta manera, puntualment a les 15:00 les 12 embarcacions dels diversos clubs: Colònia, Alcúdia i Can Picafort, van prendre la sortida en direcció a la primera boia situada davant la urbanització de Betlem. Tram destacat per ser una cenyida complicada, a contra ona i amb vent molt canviant, provocant així que cada decisió dels patrons fos fonamental per mantenir l’embarcació en moviment i al rumb més adequat.
El primer que arribà a la marca de barlovent fou l’Aia de Miquel Oliver que dins la seva tripulació comptava amb Teo Matheu, navegant de renom i uns dels millors canyes del món, fet que es va fer notar per la gran avantatge que va aconseguir sobre els seus perseguidors el Lampo Rosso de Jofre i Cantó i el Lolita de Carlos Serra que acabaren en aquest ordre amb menys de 20 segons de diferència en compensat.
A la classe RI-4 fou el Tacuma de Toni Llinàs el que es va proclamar vencedor aprofitant que les característiques de la seva embarcació, la més petita i lleugera de la flota eren més que ideals per el dia de vents lleugers. A 6 minuts va acabar el Physical de Mª del Mar López, i a més de 40 minuts el Kresal de Can Picafort que per primer cop es col•loca entre els tres primers de la categoria.
D’aquesta manera el resultats van ser:
RI-3:
1er Aia de Miquel Oliver
2on Lampo Rosso de Jofre i Cantó
3er Lolita de Carlos Serra
RI-4:
1er Tacuma de Toni Llinàs
2on Physical de Mº del Mar López
3er Kresal de Joan Cirerol.


ver toda la entrada ( 622 visitas )
Crònica Lliga Tardor (31 d’octubre) 
martes 3 noviembre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina
El passat dissabte dia 31 vam començar la lliga de tardor 2015 amb 12 embarcacions inscrites tant del nostre club com de Can Picafort i Alcudia. La regata tocava costera i el vent d'uns 10 nusos amb ratxes de fins a 12 feia preveure que seria una prova llarga i disputada, i així va ser.

La sortida es donà puntualment a les 15:00 davant la Colònia, de manera que les persones que passejaven pel passeig pogueren veure com les embarcacions es disputaven un lloc a la línia esperant la senyal que els permetés posar rumb a la boia situada davant Betlem.

Un cop donada la sortida la flota es mantingué compacta, cap embarcació s'arriscà en triar una estratègia diferent a l'anterior, fet que provocà que la perícia dels patrons es notés amb petits detalls que els permetés retallar alguns segons al cronòmetre.

Finalment en classe 2 s'imposà el Physical de Mª del Mar López Martí seguida ben aprop per el Tacuma de Toni Llinàs, i en tercera posició N'ali d'Antonio Amer que feu molt bona regata.

En classe 1 s’imposà el Lampo Rosso de Jofre Maria Rosa Cantó Espot, seguit de ben aprop del Lolita de Carlos Serra i en tercera posició l'AIA de Miquel Oliver.

Al mateix temps es desenvolupaven les activitats programades per l'escola de vela, que sumaven a les 12 embarcacions competidores 16 embarcacions més oferint una estampa única que demostra la importància que està agafant el nostre club convertint-se en un referent per l'esport de la vela a la zona del llevant Mallorquí.

També destacar que al mateix temps es desenvolupava a Ciutadella el trofeu Ferragut, un trofeu amb tradició al que més d'un hagués volgut assistir, i esperem que l'any que ve hi puguem fer acte de presència.
ver toda la entrada ( 122 visitas )
Lliga Tardor 
miércoles 28 octubre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por OficinaFull d'inscripció

ver toda la entrada ( 603 visitas )
Campionat de Balears 
miércoles 21 octubre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina

Fotos del campionat de Balears de la categoria RI de creuers (2.261 Fotos)


Aquest passat cap de setmana ha tangut lloc en aigües de la Colònia de Sant Pere el campionat de Balears de la categoria RI de creuers. Van ser 23 les embarcacions que s’animaren a participar, formant una selecte flota d’embarcacions que no cedirien ni un metre als al llarg de la tripulació, però al mateix temps un grup de regatistes que feren gala de el joc net, la germanor i les ganes de pasar-ho bé, donant lloc a un ambient inigualable demostrant un any més que el respecte pels rivals i la esportivitat són els pilars fonamentals del nostre esport.

Les condicions meteorològiques per la primera jornada de competició es presentaren en forma d’una encalmada que ocupava tota la bahia, provocant l’aplaçament de la primera prova. Tot i així el vent de gregal agafà força i arribà a establir-se permetent realitzar una prova. Aquesta va ser molt igualada, on els canvis de recorregut van ser constants dificultant els càlculs dels patrons que hagueren d’esforçar-se per mantenir la posició i intentar arravatar alguns segons al cronòmetre.

La segona prova va començar amb normalitat, però al segon tram de cenyida el vent va caure i tota la flota es va veure amb penúries de seguir avançant. A això es va sumar l’arribada d’un front que va portar vent de xaloc que provocaríem moments d’inestabilitat meteorològica que obligaren al comité de regates a prendre la decisió d’anular aquesta prova per evitar injustícies a la classificació. Tot i així i en haverse establit el vent de xaloc es va donar una nova sortida per una regata curta però intensa, on cada passada per boia provocava moments de tensió entre embarcacions que s’esforçaven per arravatar alguns metres als que anaven al davant. Prova d’això van ser algunes protestes de embarcacions compromeses, i algunes penalitzacions de més d’un que per la falta d’espai tocà una boia o no deixà el suficient espai a l’embarcació de sotavent. Tot i així no acabaren en rés més que una anècdota que contar el temps del sopar.

Un cop tornats a port va ser el moment dels actes socials. Amb motius dels campionat i de la visita d’embarcacions de ports veïns, i al gran esforç que ha suposat que poguessin estar amb nosaltres, el club nàutic va oferir a tots els participants i convidats un esplèndid banquet pel que va fer falta obrir totes les sales de l’edifici i omplir-les de taules a mode de donar cabuda als 150 convidats. El sopar fou tot un èxit, la porcella, el cava i el vi ompliren la panxa de tots aquells que cansats per el dia de regates cercaven la germanor de la flota, després la velada agafa força amb l’obertura de la barra i l’inici de la música, amb això els gin-tonics no tardaren en aparèixer per quedar-se fins ben entrada la nit.

El diumenge tornava a ser dia de regates, el vent, no feia acte de presencia, i després de decidir la hora límit a les 13:30 les embarcacions es van fer a la mar per aprofitar la primera brisa que es presentés. L’espera no es va fer llarga, excepte per aquells que feren la regata nocturna molt llarga i dormitaven sobre cuberta. Finalment sobre les 12:30 es va poder donar inici a una prova costera caracteritzada pels vents oscil•lants que variaven d’intensitat i dificultaren que algunes embarcacions acabessin. Tot i així, i després d’acurçar el recorregut es va donar fi a la prova i les embarcacions van posar rumb al port on tendría lloc l’entrega de trofeus, que tot i ser curta, va ser molt sentida per part dels assistents.

D’aquesta manera els resultats finals foren els següents:

RI 2-3:
1er. Jin Tonic de Miguel Pons Misut.
2on. Lampo Rosso de Joan Jofre I Mª Rosa Cantó
3er. Mascarat IV de Miguel Ponseti Servera

RI 4:
1er. Liberty de Virginia Petrus
2on. Tacuma de Toni Llinàs
3er. Physical de Mª del Mar López

I per tant la classificació general i els campions de balears són:
1er. Jin Tonic de Miguel Pons Misut
2on. Lampo Rosso de Joan Jofre I Mª Rosa Cantó
3er. Liberty de Virginia Petrus

Així doncs només cal donar les gràcies a tots els participants que feren grans esforços per poder assistir, al comité de regates format per Chimo Devesa, Carlos Torres, Xesc Palou, Marta Portau, Pere Antoni Nadal, i Damià Jaume , que va fer una feina excel•lent, i al RCNPP que ens facilità gran part dels recursos per poder realitzar aquesta prova.

En breu tendreu un enllaç amb les fotografies que ens va fer el nostre fotògraf oficial, i les podreu descarregar de manera totalment gratuïta.
ver toda la entrada ( 12 visitas )
INSCRIPCIÓN CAMPEONATO DE BALEARES R.I. 
lunes 12 octubre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina
Hoja Inscripción

ver toda la entrada ( 639 visitas )
CAMPEONATO DE BALEARES R.I. 
martes 6 octubre de 2015 - Notícias del Club - Publicado por Oficina
Anuncio de regata


Instrucciones de regata


Apendice

ver toda la entrada ( 639 visitas )

<<Primero <Anterior | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Siguiente> Último>>