Llicencia Federativa 2016 
viernes 25 diciembre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina
Tots els regatistes interessats en treure la nova llicencia federativa (2016), han d’avisar a l’oficina del Club Nàutic (971589118).

Gràcies

ver toda la entrada ( 663 visitas )
CRÒNICA LLIGA TARDOR (28 de novembre) 
lunes 30 noviembre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina
El passat dissabte dia 28 de novembre va tenir lloc la segona regata de lliga de creuers al C.N. Colònia de Sant Pere. Com a la prova anterior, el dia es presentava amb poc vent i pareixia que no podríem practicar la competició; Tot i això, finalment es va establir un vent lleuger de gregal d’uns 8 nusos d’intensitat que va anar augmentant al llarg del capvespre. Malgrat tot i en previsió de no acabar de nit, el comitè de regates va decidir fer una prova curta que totes les embarcacions poguessin acabar a temps.
D’aquesta manera, puntualment a les 15:00 les 12 embarcacions dels diversos clubs: Colònia, Alcúdia i Can Picafort, van prendre la sortida en direcció a la primera boia situada davant la urbanització de Betlem. Tram destacat per ser una cenyida complicada, a contra ona i amb vent molt canviant, provocant així que cada decisió dels patrons fos fonamental per mantenir l’embarcació en moviment i al rumb més adequat.
El primer que arribà a la marca de barlovent fou l’Aia de Miquel Oliver que dins la seva tripulació comptava amb Teo Matheu, navegant de renom i uns dels millors canyes del món, fet que es va fer notar per la gran avantatge que va aconseguir sobre els seus perseguidors el Lampo Rosso de Jofre i Cantó i el Lolita de Carlos Serra que acabaren en aquest ordre amb menys de 20 segons de diferència en compensat.
A la classe RI-4 fou el Tacuma de Toni Llinàs el que es va proclamar vencedor aprofitant que les característiques de la seva embarcació, la més petita i lleugera de la flota eren més que ideals per el dia de vents lleugers. A 6 minuts va acabar el Physical de Mª del Mar López, i a més de 40 minuts el Kresal de Can Picafort que per primer cop es col•loca entre els tres primers de la categoria.
D’aquesta manera el resultats van ser:
RI-3:
1er Aia de Miquel Oliver
2on Lampo Rosso de Jofre i Cantó
3er Lolita de Carlos Serra
RI-4:
1er Tacuma de Toni Llinàs
2on Physical de Mº del Mar López
3er Kresal de Joan Cirerol.


ver toda la entrada ( 595 visitas )
Crònica Lliga Tardor (31 d’octubre) 
martes 3 noviembre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina
El passat dissabte dia 31 vam començar la lliga de tardor 2015 amb 12 embarcacions inscrites tant del nostre club com de Can Picafort i Alcudia. La regata tocava costera i el vent d'uns 10 nusos amb ratxes de fins a 12 feia preveure que seria una prova llarga i disputada, i així va ser.

La sortida es donà puntualment a les 15:00 davant la Colònia, de manera que les persones que passejaven pel passeig pogueren veure com les embarcacions es disputaven un lloc a la línia esperant la senyal que els permetés posar rumb a la boia situada davant Betlem.

Un cop donada la sortida la flota es mantingué compacta, cap embarcació s'arriscà en triar una estratègia diferent a l'anterior, fet que provocà que la perícia dels patrons es notés amb petits detalls que els permetés retallar alguns segons al cronòmetre.

Finalment en classe 2 s'imposà el Physical de Mª del Mar López Martí seguida ben aprop per el Tacuma de Toni Llinàs, i en tercera posició N'ali d'Antonio Amer que feu molt bona regata.

En classe 1 s’imposà el Lampo Rosso de Jofre Maria Rosa Cantó Espot, seguit de ben aprop del Lolita de Carlos Serra i en tercera posició l'AIA de Miquel Oliver.

Al mateix temps es desenvolupaven les activitats programades per l'escola de vela, que sumaven a les 12 embarcacions competidores 16 embarcacions més oferint una estampa única que demostra la importància que està agafant el nostre club convertint-se en un referent per l'esport de la vela a la zona del llevant Mallorquí.

També destacar que al mateix temps es desenvolupava a Ciutadella el trofeu Ferragut, un trofeu amb tradició al que més d'un hagués volgut assistir, i esperem que l'any que ve hi puguem fer acte de presència.
ver toda la entrada ( 99 visitas )
Lliga Tardor 
miércoles 28 octubre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por OficinaFull d'inscripció

ver toda la entrada ( 579 visitas )
Campionat de Balears 
miércoles 21 octubre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina

Fotos del campionat de Balears de la categoria RI de creuers (2.261 Fotos)


Aquest passat cap de setmana ha tangut lloc en aigües de la Colònia de Sant Pere el campionat de Balears de la categoria RI de creuers. Van ser 23 les embarcacions que s’animaren a participar, formant una selecte flota d’embarcacions que no cedirien ni un metre als al llarg de la tripulació, però al mateix temps un grup de regatistes que feren gala de el joc net, la germanor i les ganes de pasar-ho bé, donant lloc a un ambient inigualable demostrant un any més que el respecte pels rivals i la esportivitat són els pilars fonamentals del nostre esport.

Les condicions meteorològiques per la primera jornada de competició es presentaren en forma d’una encalmada que ocupava tota la bahia, provocant l’aplaçament de la primera prova. Tot i així el vent de gregal agafà força i arribà a establir-se permetent realitzar una prova. Aquesta va ser molt igualada, on els canvis de recorregut van ser constants dificultant els càlculs dels patrons que hagueren d’esforçar-se per mantenir la posició i intentar arravatar alguns segons al cronòmetre.

La segona prova va començar amb normalitat, però al segon tram de cenyida el vent va caure i tota la flota es va veure amb penúries de seguir avançant. A això es va sumar l’arribada d’un front que va portar vent de xaloc que provocaríem moments d’inestabilitat meteorològica que obligaren al comité de regates a prendre la decisió d’anular aquesta prova per evitar injustícies a la classificació. Tot i així i en haverse establit el vent de xaloc es va donar una nova sortida per una regata curta però intensa, on cada passada per boia provocava moments de tensió entre embarcacions que s’esforçaven per arravatar alguns metres als que anaven al davant. Prova d’això van ser algunes protestes de embarcacions compromeses, i algunes penalitzacions de més d’un que per la falta d’espai tocà una boia o no deixà el suficient espai a l’embarcació de sotavent. Tot i així no acabaren en rés més que una anècdota que contar el temps del sopar.

Un cop tornats a port va ser el moment dels actes socials. Amb motius dels campionat i de la visita d’embarcacions de ports veïns, i al gran esforç que ha suposat que poguessin estar amb nosaltres, el club nàutic va oferir a tots els participants i convidats un esplèndid banquet pel que va fer falta obrir totes les sales de l’edifici i omplir-les de taules a mode de donar cabuda als 150 convidats. El sopar fou tot un èxit, la porcella, el cava i el vi ompliren la panxa de tots aquells que cansats per el dia de regates cercaven la germanor de la flota, després la velada agafa força amb l’obertura de la barra i l’inici de la música, amb això els gin-tonics no tardaren en aparèixer per quedar-se fins ben entrada la nit.

El diumenge tornava a ser dia de regates, el vent, no feia acte de presencia, i després de decidir la hora límit a les 13:30 les embarcacions es van fer a la mar per aprofitar la primera brisa que es presentés. L’espera no es va fer llarga, excepte per aquells que feren la regata nocturna molt llarga i dormitaven sobre cuberta. Finalment sobre les 12:30 es va poder donar inici a una prova costera caracteritzada pels vents oscil•lants que variaven d’intensitat i dificultaren que algunes embarcacions acabessin. Tot i així, i després d’acurçar el recorregut es va donar fi a la prova i les embarcacions van posar rumb al port on tendría lloc l’entrega de trofeus, que tot i ser curta, va ser molt sentida per part dels assistents.

D’aquesta manera els resultats finals foren els següents:

RI 2-3:
1er. Jin Tonic de Miguel Pons Misut.
2on. Lampo Rosso de Joan Jofre I Mª Rosa Cantó
3er. Mascarat IV de Miguel Ponseti Servera

RI 4:
1er. Liberty de Virginia Petrus
2on. Tacuma de Toni Llinàs
3er. Physical de Mª del Mar López

I per tant la classificació general i els campions de balears són:
1er. Jin Tonic de Miguel Pons Misut
2on. Lampo Rosso de Joan Jofre I Mª Rosa Cantó
3er. Liberty de Virginia Petrus

Així doncs només cal donar les gràcies a tots els participants que feren grans esforços per poder assistir, al comité de regates format per Chimo Devesa, Carlos Torres, Xesc Palou, Marta Portau, Pere Antoni Nadal, i Damià Jaume , que va fer una feina excel•lent, i al RCNPP que ens facilità gran part dels recursos per poder realitzar aquesta prova.

En breu tendreu un enllaç amb les fotografies que ens va fer el nostre fotògraf oficial, i les podreu descarregar de manera totalment gratuïta.
ver toda la entrada ( 774 visitas )
INSCRIPCIÓN CAMPEONATO DE BALEARES R.I. 
lunes 12 octubre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina
Hoja Inscripción

ver toda la entrada ( 617 visitas )
CAMPEONATO DE BALEARES R.I. 
martes 6 octubre de 2015 - Notícias del Club - Publicado por Oficina
Anuncio de regata


Instrucciones de regata


Apendice

ver toda la entrada ( 619 visitas )
Trofeu Interclubs del Port de Pollença 2015. 
lunes 5 octubre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina


El passat cap de setmana va tenir lloc el trofeu interclubs del Port de Pollença en el que hi hagué una gran participació d’embarcacions de la Colònia de Sant Pere i dels clubs del norderst de Mallorca i Ciutadella.

El club de la Colònia de Sant Pere organitzà un Trofeu regata d’anada i tornada, ja que la regata d’Interclub la organitzava el club Nàutic del Port de Pollença amb participació d’embarcacions de Ciutadella, Portocolom, Bonaire i sa Colònia.

Regata d’anada de la Colonia fins el Port de Pollença 2/10/15:

El comité de la regata donà la sortida a les 10 embarcacions inscrites en temps compensat amb un vent de llebeig intens que a estones fregava els 20 -25 nusos que va fer que una bona part de la regata, es pogués fer amb condicions de vent d’aleta. En aquest tram de la regata fins el Cap Pinar poques embarcacions decidiren posar veles portants degut a la mar i ratxes que hi havia sobretot arribant dins la badia de Pollença .
Dins la badia la flota s’ajuntava amb un rumb de cenyida bastant directe i amb un vent de 18kn i s’intercanviaven moltes posicions fins a l’arribada i amb només dues hores i mitja cobriren les 16 milles del recorregut, fent una regata molt ràpida.

La classificació quedava així :

1er Lolita , d’en Carlos Serra.
2on Aia , de’n Miquel Oliver.
3er Lampo Rosso , Jofre/Cantó.

Regata Interclub en la Badia del Port de Pollença 3/10/15 :

El dissabte van participar un total de 21 barcos en les regates.
Les condicions de vent van minvar ostensiblement i les proves es van fer amb un vent que en les millors condicions arribava als 8-9 nusos de sud i que en alguns moments quedava aturat o com una ventolina molt fluixa.
L’organització havia preparat dos recorreguts de Barlovent- Sotavent amb dues voltes i distància de 1.5 milles entre boies. El poc vent en el camp de regates obligà al comitè de regates a reduir el recorregut a només una volta a la segona regata.

Com a anècdota del trofeu ,no es van prendre els temps dels participants sinó únicament l’ordre d’arribada, cosa que obligà a fer invents per poder donar els premis. Es van fer 4 classes, en les quals es té de destacar la victòria del Tacuma en classe 4 com a representant del nostre Club.

Agraïm la bona acollida del club nàutic el Port de Pollença per l’agradable vetllada i sopar que ens oferí , així com l’animació dels regatistes menorquins durant el sopar guitarra amb mà.

La regata de tornada cap a la Colònia es va suspendre perquè n’Eolo com ja pronosticava la méteo, no ve fer acte de presència i tothom tornà a motor.

La propera regata serà els dies 17 i 18 d’Octubre en el port de la Colònia de Sant Pere, que per primera vegada organitza un campionat de Balears de creuers.
ver toda la entrada ( 453 visitas )
COMUNICADO 
jueves 1 octubre de 2015 - Notícias del Club - Publicado por Oficina
A todos socios/as y usuarios/as del Club Náutico de la Colonia de Sant Pere:

Por medio de la presente se comunica a todos los socios/as y usuarios/as del Club Náutico de la Colonia de Sant Pere que en breve empezarán las obras de reparación del muelle en claraboya situado junto al dique de abrigo del puerto de la Colonia de Sant Pere.

La ejecución del las obras comenzará el 15 de octubre de 2015 y se prevé un plazo de ejecución máximo de 4 meses, por lo que se tiene previsto finalizar día 15 de febrero de 2016.

El Club Náutico de la Colonia de Sant Pere cuidará de la retirada de todas las embarcaciones situadas en el pantalán número 6, desde el amarre número 280 al amarre número 313 para que puedan llevarse a cabo las obras correctamente.

Le iremos informando anticipadamente de la retirada de sus embarcaciones.

Lamentamos profundamente las molestias que les podamos ocasionar, y quedamos a su disposición para cualquier aclaración que necesite.

Atentamente,


ver toda la entrada ( 548 visitas )
15è TROFEU FARALLÓ D’AUBARCA de creuers classe RI 
jueves 24 septiembre de 2015 - Regatas Cruceros - Publicado por Oficina
Com cada any per aquestes dates i aprofitant les festes de la Colònia de Sant Pere, és va celebrar aquest tradicional trofeu de creuers en aigües de la nostra badia . Enguany marcat per la participació d’embarcacions d’altres clubs sobretot de Portocolom i del Port de Pollença, amb un total de 18 inscrits.

Regata de dissabte de recorregut 16 milles d’anar al Faralló i tornar :
Puntualment a les 12.00h es donava la sortida rumb al Faralló d’Aubarca, i amb 16 milles per endavant, amb un vent de proa de NE de 15kn , que aniria augmentant fins a 18kn durant el migdia així com les ones que dificultaren el pas del cap Ferrutx.

La sortida va esser molt vistosa i neta donades les condicions de vent que hi havia. Amb una hora navegant en cenyida l’AIA d’en Miquel Oliver girava el cap Ferrutx, seguit a distància del LOLITA i el LAMPO . El tram de navegació davant Aubarca va esser de rumb directe al Faralló tant per anar com per tornar. Una vegada al cap Ferrutx i per entrar dins la badia, totes les embarcacions issaven els spinnakers fins a l’arribada davant el moll .
A mesura que passava el temps la flota s’anava estirant encapçalada per l’AIA que arribava a 18’ del segon, guanyant la regata en temps real i compensat.

La classificació quedava així :

CLASSE- 1 :
1er AIA, 2on LOLITA, 3er LAMPO R.
CLASSE -2 :
1er ISIS, 2 on TACUMA, 3er ZEUS .

Regata de diumenge de recorregut barlovent-sotavent :
Amb mitja hora de retard i per culpa de la manca de vent es donava la primera sortida de les tres que foren necessàries perquè fos vàlida, ja que el comitè assenyalà dues cridades generals degut a que la majoria d’embarcacions es trobava fora de línia en el darrer minut.

D’aquesta manera es començava la primera cenyida amb un lleugera brisa de 6kn de Nord i que no pujava fins a la segona , acabant la darrera amb uns 10kn de N.

Unes quantes embarcacions decidiren retirar-se per falta de vent just a l’inici de la prova, i el Comité de la regata també reduí el recorregut llevant la darrera empopada prevista . El recorregut final consistí en dues cenyides i una empopada de distància final de 3.6 milles . Aquest habitual recorregut posà a prova la perícia de totes les tripulacions amb un recorregut molt més tècnic i amb molta més maniobra degut al vent molt fluix manco a la darrera cenyida. Prova sense incidents destacables i on dues embarcacions s’allunyaren de la resta oferint una bona lluita fins el final , el LOLITA i el LAMPO ROSSO, i on aquest primer guanyava la prova per molt poca diferència en temps compensat, i guanyava també el trofeu absolut per quart any .

La classificació del diumenge quedava així :

CLASSE- 1 :
1er LOLITA, 2on LAMPO ROSSO, 3er TARUMBA II
CLASSE -2 :
1er ISIS, 2 on TACUMA, 3er MOOREA

CLASSIFICACIÓ GENERAL PER CLASSES :

CLASSE- 1
1er . LOLITA, d’en Carlos Serra
2on. LAMPO ROSSO, de Jofre/Cantó del CNCSPere , 5 punts
3er. TARUMBA II, d’en Pedro Gamundi, del CNPPollença, 12 punts

CLASSE- 2
1er . ISIS, d’en Bartomeu Mas del Cnpcolom , 8 punts
2on. TACUMA, d’en Toni Llinàs del CNCSPere, 12 punts
3er. MOOREA, d’en Sebastià Sureda del CNPColom, 17punts

L’enhorabona a tots els participants i tripulants , especialment als guanyadors de classes . Cal destacar la victòria de l’ISIS d’en Tomeu Mas en classe 2 ja que navegà els dos dies en solitari; i a tota la tripulació del LOLITA d’en Carlos Serra , així com també al Club Nàutic de la Colònia de Sant Pere per seguir celebrant aquest consolidat i estimat trofeu per quinzena vegada.

CLASSIFICACIÓ GENERAL TROFEU

1er . LOLITA, d’en Carlos Serra del CNCSPere , 3 punts
2on. LAMPO ROSSO, de Jofre/Cantó del CNCSPere , 5 punts
3er. ISIS, d’en Bartomeu Mas del Cnpcolom , 8 punts
Fins a 18 inscrits.

L’enhorabona a tota les tripulacions guanyadores!

La propera regata serà un interclub al Port de Pollença on ens trobarem amb embarcacions de Ciutadella, i que aprofitaran per participar al 1er Campionat de Balears de Creuers classe RI que celebrarà el club Nàutic de la Colònia de Sant Pere els dies 17 i 18 d’octubre.
ver toda la entrada ( 598 visitas )

<<Primero <Anterior | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Siguiente> Último>>